Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Fòrum de dubtes

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Pengeu aquí els vostres dubtes!


Contingut

Dubtes generals

Aquesta pàgina es va generar durant l'edició 2010-2011. Per a les edicions posteriors, consulteu la Guia per als estudiants i per al professorat, que estan actualitzades i són més completes.

Creació del compte i registre

 • Cal que cada grup es doni d'alta a la viquilletra amb un nom i compte propis?

Sí. Cada grup ha de tenir la seva plana i compte propis. Un cop creat el compte cal anar a la pàgina d'usuari (sortirà un enllaç a la part superior de la finestra del navegador) i omplir les dades d'un formulari. Un cop fet això el grup apareixerà a la llista de Grups participants.

 • El compte és col·lectiu del centre?

No. El compte que crea cada grup és individual, independentment que els grups pertanyin a un mateix centre. Hi pot haver més d'un grup en un mateix centre. Cada centre té una pàgina pròpia dins de Viquilletra que també caldrà omplir.

 • Ens hem registrat, tenim un compte, però ara no sabem què hem de fer

Després de registrar-vos, haurieu de seguir aquestes passes:

 1. A la part superior de la pantalla sortirà un enllaç en vermell amb el nom que heu donat al compte. Cliqueu-lo.
 2. S'obrirà un formulari. Ompliu-lo posant de quin centre sou, qui forma el grup, una breu presentació i la resta de dades qeu demana. Podeu deixar algun dels camps per omplir-lo després.
 3. Premeu el botó "Mostra previsualització" per veure com quedarà la pàgina. Si tot és correcte premeu el botó "Desa la pàgina"
 4. Ja teniu una pàgina del Grup a Viquilletra! I hauríeu de sortir a la llista de Grups participants (si no surt immediatament espereu una mica)
 • Si volem afegir o canviar alguna cosa de la nostra pàgina d'usuari com ho fem?

Totes les pàgines tenen pestanyes a la part superior (Pàgina, Discussió, ...). La 3a pestanya és "Modifica amb formulari", cliqueu-la i es tornarà a obrir el formulari. Feu el canvi que vulgueu i després deseu.

 • Què fem si pengem una activitat i no ens hem recordat d'identificar com a grup?

És important registrar-se abans d'editar la Viquilletra. D'aquesta manera els vostres treballs sempre seran fàcilment identificables. Si heu creat una activitat o qualsevol altra pàgina com usuàris anònims sortirà un número (una adreça IP) enlloc del nom del grup. Heu de fer dues coses:

 1. Aneu a la pàgina, cliqueu la pestanya "Modifica amb formulari" i al camp "Grup" poseu el vostre nom. Deseu-la.
 2. Un cop desada cliqueu la pestanya desplegable (la que té un triangle) i a la opció "Reanomena". Canvieu el número per vostre nom.

És molt important que poseu el vostre nom EXACTAMENT com consta com a nom d'usuari, si no hi podria haver problemes perquè la pàgina es relacioni bé amb les altres a través d'enllaços i també perquè surti en alguns llistats.

 • Tenim problemes per penjar la nostra entrevista a l'Aneris. El nostre compte ha estat esborrat, no sabem ben bé per què, o no el trobem; què fem?

En principi el compte no hauria d'estar esborrat. Si el que passa és que heu perdut la contrasenya podeu demanar que se us envii per correu electrònic. Si no recordeu exactament el nom d'usuari aneu a una pàgina que hagueu editat, cliqueu la pestanya "Historial" i mireu quin nom posa al registre d'edicions realitzades.

Si tot i així no us en sortiu contacteu amb la organització de Viquilletra (podeu deixar una pregunta en aquest Fòrum o demanar al professorat que hi contacti).

 • Ens hem desdit del nom que ens vam posar en registrar-nos i volem canviar de nom, com ho hem de fer?
  • És possible canviar un nom d'usuari però ho ha de fer algú amb permisos d'administrador.
  • Escriviu una petició de canvi de nom en aquest Fòrum i l'atendrem.
  • Indiqueu clarament:
   • Quin és el vostre nom actual d'usuari (sisplau, poseu exactament el nom, amb les majúscules i minúscules que tingui)
   • Quin és el nom que voleu tenir

Activitats

L'activitat col·laborativa és fer un comentari d'una tasca realitzada per un altre grup?

Aquesta és una de les possibilitats però hi ha moltes més opcions. Si entreu a: Presentació de les activitats, veureu que cadascuna d'elles està enfocada de dues maneres: com activitat grupal o bé com activitat col·laborativa.

On pengem les activitats col·laboratives que són un comentari al treball dels companys?

Al final de cada pàgina d'activitat hi ha un botó que diu "Fer una activitat col·laborativa a partir d'aquesta". Cliqueu aquell botó per fer-la i s'enllaçarà automàticament.

Com a activitat col·laborativa podem fer un còmic a partir de "La vida oculta de..."?

Sí, cap problema!

Hem penjat una activitat i ara no la veiem. Què podem fer?

 • Tot el que entreu a la Viquilletra queda registrat i es pot consultar a través de l'enllaç "canvis recents" que trobareu a la columna esquerra de la pàgina. Com veureu, des d'allà podreu accedir als darrers canvis desats al viqui.
 • També podeu veure tot el que heu fet amb el vostre usuari registrat a l'enllaç "Contribucions" que us surt a la part superior dreta de la pantalla.
 • I finalment a la vostra pàgina d'usuari surten les activitats que heu fet.

On podem trobar les dates dels lliuraments de les activitats?

A la plana principal de la Viquilletra disposeu d'un calendari amb totes les dates clau (inici activitats, lliuraments, cloenda...).

On i amb quin nom pengem les nostres activitats?

Aneu a la pàgina de l'obra sobre la que voleu fer l'activitat o del personatge. Cliqueu el botó per fer una activitat i ompliu el formulari. Si seguiu bé les instruccions que trobareu al mateix formulari o als seus globus d'ajuda
Exemple d'un globus d'ajuda
el nom de la pàgina es crearà automàticament.

Què podem fer com a activitat col·laborativa si no hi ha cap grup que treballi el llibre que hem triat al nostre centre?

En aquest cas es poden presentar tres activitats de grup.

Els grup del meu centre poden treballar un mateix personatge?

Si es donés el cas, els grups poden repetir personatge. Tot i així, us encoratgem a tractar el màxim número de personatges possibles. Això farà les activitats més riques i engrescadores.

Edició

Recordeu que teniu un espai d'ajuda per a l'edició de l'espai viqui amb exemples i indicacions detallades.

Àudio

 • Hola bon dia, som el grup Crescendo de l'Institut Vallès de Sabadell. Nosaltres com a segona activitat vam decidir fer una entrevista, però no sabem com penjar-la, ja que és un audio i pel youtube no sabem com fer-ho. Ens podríeu especificar com l'hem de penjar?

Heu de passar l'àudio al format OGG i pujar-lo al wiki.

 • Podeu enregistrar el so amb el programa Audacity i guardar-lo en aquest format
 • Si ja el teniu en un altre format el podeu convertir des de la web convert-to-ogg
 • En els formularis d'activitats o en els de presentació del grup teniu ja apunt un botó per pujar els àudios
 • Si no l'heu de pujar al wiki amb l'enllaç "Càrrega" del menú lateral esquerra i després posar-lo com un fitxer incrustat en una pàgina, amb el mateix botó que es fa servir per pujar imatges

Vídeo

 • Hem encastat el vídeo correctament però els nostres companys no el poden veure, hi surt "aquest vídeo és privat". Com ho podem arreglar?

Si heu pujat el vídeo al youtube com a privat, només podreu veure'l vosaltres i les persones a qui convideu expressament (amb un màxim de cinquanta). Per solucionar-ho heu de seguir aquestes passes:

1. Feu clic a l'enllaç "Compte", situat la part dreta superior de la pàgina.

2. Feu clic a l'enllaç "vídeos pujats". Trieu el vídeo que heu pujat a la Viquilletra i feu clic a "editar" (a sota de la miniatura del vídeo).

3. Aneu a "Opcions per compartir" (a la part inferior esquerra de la pàgina) i feu clic a l'opció "públic".

 • Per practicar a la zona de proves, anem a la pàgina Zona de proves, a la pestanya modifica, i comencem a intentar penjar coses allà?

Sí. Per practicar podeu fer servir la zona de proves. Haureu de treballar a la pestanya “modifica”. En tot cas, podeu editar amb tranquil·litat directament a la vostra plana, donat que revertir el que s’ha fet malament a un viqui és molt fàcil. I recuperar-ho, també (a les pestanyes "modifica" i "historial").

 • Disposem de compte propi (usuari: Viquilletra) al youtube?

Sí. Com sabeu, abans d'encastar tots els vostres treballs a la Viquilletra els heu d'haver pujat prèviament allà on correspongui. Per això, opcionalment, teniu a la vostra disposició comptes Viquilletra a: Scribd (pdf), Youtube (vídeos), Slideshare (presentacions i presentacions amb música), flickr (fotos), Ivoox (àudio). Demaneu-nos les dades d'accés.

 • Tenim problemes per encastar el vídeo del youtube a la plana del nostre personatge. Com ho hem de fer?

Heu de copiar el codi que proporciona el youtube i que trobareu si feu clic a "insertar" (banda dreta inferior del vídeo). D'aquest codi n'heu d'agafar només la part de l'identificador. Als formularis, si aneu a la pestanya "Imatge, so i vídeo" i trieu com a opció Youtube us sortirà un text d'ajuda amb un exemple on veureu la part que heu de copiar.

Imatge

 • No podem penjar la imatge que volem. Què podem fer?

Alguns formularis de Viquilletra ja estan pensats per pujar imatges, allà no hauríeu de tenir problemes: premeu el botó, pugeu la imatge i ja sortirà.

Si el que voleu és posar una imatge dins un camp de text heu de seguir aquestes passes:

1. Allà on voleu encastar la imatge, heu d'escriure la següent etiqueta: [[Fitxer:nomdelfitxer.jpg]] i fer desar.

2. Us sortirà un enllaç en vermell i hi fareu clic.

3. S'obrirà una plana en què podreu cercar l'arxiu des del vostre ordinador per fer-ne la càrrega. Però ALERTA: l'arxiu que voleu pujar ha de tenir exactament el mateix nom que el nom que li heu donat a la Viquilletra.

4. Un cop fet tot això podreu veure com la imatge ja ha quedat encastada allà on volíeu.

Us suggerim que seguiu les instruccions que trobareu a l'espai d'ajuda de la viquilletra. En concret aquest apartat: Com encastar una imatge

 • Per penjar una foto a la Viquilletra, primer l'hem de pujar a Commons?

No cal, la podeu penjar directament a la Viquilletra (sempre que sigui una imatge sense els drets reservats de la qual indiqueu autor i llicència o si és una imatge de la qual vosaltres en sou els creadors).

Tot i així, si la voleu alliberar (és a dir, cedir els drets per a què altres la facin servir), es pot pujar a Commons. En aquest enllaç hi ha instruccions detallades de com carregar un fitxer a Commons.

Text

Scribd

 • Tenim problemes per encastar un pdf que vam pujar a Scribd. Ens podeu ajudar?

Per encastar documents allotjats a Scribd heu de copiar el codi <embebed> d'aquest i copiar-lo a la casella gran dins la pestanya "Altres Widgets" del formulari d'activitat, amb les etiquetes <html> i </html> a l'inici i al principi. Podeu veure un petit tutorial de com fer-ho al'ajuda per a l'edició de l'espai viqui.

De tota manera considereu la possibilitat de posar directament el text al wiki, fent servir la pestanya "Activitat escrita" i els botons per donar format al text.

Glogster

 • Estem fent un glogster i no podem posar accents i dièresi, de tal manera que no podem escriure correctament els caràcters corresponents, algú ens pot ajudar?

Glogster, per defecte, utilitza uns caràcters que no inclouen els accents i les dièresi. Per tal de poder escriure els vostres textos amb correcció, haureu de fer el següent:

 1. Aneu a l’”edit” del text que esteu escrivint.
 2. Premeu Ab1 (si us hi poseu a sobre, llegireu el text flotant: “Edit text/font/color”) Us apareixerà un quadre de diàleg amb dues opcions: “Characters” i “Fonts”.
 3. A “Characters” heu de seleccionar la segona opció: “ABcd – Latin All” i acceptar.
 4. A “Fonts” heu de seleccionar i acceptar l’única opció que hi apareix: “Arial (latin all)”.

A partir d’aquest moment podreu usar sense problemes tots els accents i dièresis que necessiteu.

Votacions

 • [pregunta referent a l'edició de 2010-11] Hola, és l'hora de les votacions, m'agradaria preguntar qui pot votar? Poden votar tots aquells alumnes que han participat en el projecte? Professors i alumnes participants? Qualsevol persona que vulgui fer-ho? Suposo que només es pot votar una vegada?.

En aquesta primera fase (fins el 25 de maig) les votacions són obertes a tothom: professors, alumnes... i es pot votar tants cops com es vulgui. Posteriorment, serà el Professorat-Lletra qui valorarà les activitats seleccionades prèviament i proposarà els 3 millors candidats per a cada categoria. Finalment, el jurat expert decidirà els premis d’entre les 18 activitats finalistes. Si voleu més informació, podeu consultar les bases dels Premis Viquilletra 2011.


Altres preguntes

Tens algun dubte nou? Afegeix-hi la teva pregunta. Atenció, fes servir el botó Insert-signature.png que trobaràs sobre el camp de text per signar la pregunta.

+ Afegir pregunta


On esta el link "afegir-hi novela?"

On esta el link "afegir-hi novela?"

Cliqueu el botó "Afegir una obra a Viquilletra" que hi ha a Obres i personatges. --David Gómez 12:31, 17 feb 2012 (CET)

Canvi de nom de grup

Hola viquilletra.

Voliem canviar elnom del nostre grup(tirant i amullant) per el maquillatge de Tirant i no sabiem com fer-ho. Si podeu dirse-ho al administrador i que ho canvii ens faria un gran favor o dirnos com canviar el nom.

Gracies, esperem una resposta.

Hola, ja us l'he canviat. Sempre ho ha de fer algú amb permisos d'administrador. Heu fet lo correcte demanant-ho aquí. Salutacions. --David Gómez 12:35, 17 feb 2012 (CET)

Els peus a terra.

Hola nosaltres els peus a terra em fet l'activitat de l'entrevista a un personatge d'un llibre. El nostre problema és que no podem penjar el nostre document en format PDF, com és podria fer?

Hola peus a terra, per què voleu penjar un PDF? La idea és que les activitats escrites es publiquin directament al wiki. Podeu fer servir els botons que hi ha sobre el camp d'activitat escrita per donar format al text, o fer servir el wikitext per fer-ho. I si teniu dubtes em podeu preguntar. El preferible seria que publiquéssiu l'activitat així. Hi ha alguna raó perquè la vostra activitat hagi d'estar en un PDF i no pugui publicar-se directament? Si heu treballat amb LibreOffice o OpenOffice també podeu exportar en format MediaWiki i copiar el codi que generi a la casella d'activitat escrita. Parlem-ne --David Gómez 10:34, 29 feb 2012 (CET)

Peus a terra.

Bon dia, nosaltres els Peus a terra sense voler vam penjar tres cops la mateixa activitat com podríem borra les dues que sobren? Gràcies.

Enllaçeu-me aquí les pàgines a esborrar i jo ho faré. Esborar pàgines només ho pot fer algú amb permisos d'administrador per evitar possibles errors --David Gómez 18:13, 1 març 2012 (CET)


Què fer amb un PowerPoint

Som el grup Rubik's i tenim un power-point per penjar, però no ens deixa. Hem d'anar a la pestanya Imatge, so i vídeo i és el que fem, però quan fem la càrrega ens diu que no es pot perquè és un arxiu prohibit. Què hem de fer?

El podeu penjar a http://www.slideshare.net
Després aneu a la pestanya "Altres Widgets" de l'activitat i feu servir la secció de Slideshare per publicar-lo a Viquilletra
--David Gómez 13:47, 2 març 2012 (CET)

Els peus a terra.

Hola, nosaltres els peus a terra , ens ha arribat un missatge dient que havíem de borrar algunes activitats perquè havíem penjat tres. Ens podries dir si ho em fet bé?, és a dir si s'han eliminat. Gràcies. ELS PEUS A TERRA.

Els peus a terra.

Mira aquí et deixem l'enllaç de el que nosaltres em fet per eliminar les altres feines: http://lletra.uoc.edu/viquilletra/T%C3%ADtol-de-la-p%C3%A0gina Gràcies.

Power point

Hola! M'agradia saber com puc penjar una activitat que es un power point, perquè deixa penjar fotos,videos, etc però no se on puc pujar el power point.

Gràcies.

Hola, el PowerPoint el podeu penjar a http://www.slideshare.net
Després aneu a la pestanya "Altres Widgets" de l'activitat i feu servir la secció de Slideshare per publicar-lo a Viquilletra
Haureu de clicar "embed" al vostre SlideShare i agafar el codi dins de "doc=". Però això ho trobareu explicat al mateix formulari.
Digueu-me si us en sortiu. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 08:57, 9 març 2012 (CET)

línia que surt dels marges

Hem publicat una activitat (la vida oculta d’en Carlos) i hi ha un paràgraf en el text que està en una sola línia i es surt dels marges. En el formulari ens surt normal. Que podem fer? -- Usuari:Llibres, camins i dies

Això passa perquè heu posat un espai davant la línia. Així:
He començat aquesta línia amb un espai i això al wiki és fa per posar un text sense format, que no s'adapta al límit de la pantalla
I ho hauríeu de fer així.

Aquesta línia no comença amb un espai i llavors és normal.

--David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 17:34, 12 març 2012 (CET)

Com penjar una activitat feta a prezi?

Som el grup d'una mà literària i la nostra activitat que hem fet al programa prezi no l'ha podem penjar ja que no és vídeo ni res... Que podem fer per poder penjar-la?

Hola. Cliqueu el botó per fer l'activitat i dins el formulari aneu a la pestanya "Altres Widgets" i feu servir la secció de Prezi per publicar-lo a Viquilletra.
Haureu d'agafar l'adreça web del vostre Prezi i copiar-ne només una part que és el codi que l'identifica. Ho teniu explicat amb un exemple al mateix formulari. Aquesta part és la que heu d'enganxar dins el camp "identificador" del formulari. Sobretot no hi copieu l'adreça web URL sencera perquè no s'incrustaria bé.
Digueu-me si us en sortiu. Salutacions. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 09:55, 20 març 2012 (CET)

Penjar un Glog de Glogster

Hola! Som el grup Marcant la diferència i hem fet un embed del glog que hem realitzat a Glogster i no es veu. Ens podeu ajudar? A més sense voler hem creat l'activitat dues vegades, però no podem esborrar la que sobra: http://lletra.uoc.edu/viquilletra/Activitat_sobre_Temps_regirats_de_l%27autor_Antoni_Dalmases,_pels_Marcant_la_difer%C3%A8ncia Gràcies!

Hola 'Marcant la diferència'. Ja he esborrat la repetida, per un altre cop ho podeu demanar a Peticions d'esborrament. També he arreglat lo del Glog. el que havíeu de fer és posar el codi que us dóna el Glogster entre l'etiqueta <html> i la </html>. Obriu un altre cop el formulari de la pàgina de l'activitat i ho veureu. Fixeu-vos que això ja ho deia el globus d'ajuda que hi ha al mateix formulari si cliqueu la icona amb un "?". Qualsevol dubte torneu a preguntar aquí. Salutacions! --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 11:46, 23 març 2012 (CET)

Gloogster

Hola, som el grup Mirall i em creat un gloogster com a segona activitat de Tirant lo Blanc, i no sabem com hem de penjar-ho. Ja hem consultat altres preguntes de diferents grups però no ens queda del tot clar.

Expliqueu-vos. Quin és el problema? Heu de crear l'activitat, anar a la pestanya "Altres Widgets" en la secció "i més" i enganxar el codi del Glogster posant <html> davant i </html> darrera. En quin punt us falla? Què és el que no sabeu fer? --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 08:31, 26 març 2012 (CEST)

Pujar un glogster

Hola un altra vegada de part del Miarall, resulta que hem seguit totes les pases que ens has donat al missatge anterior, però quan copiam el link a "i més", amb un html davant y un /html darrere, res, em diu que hi ha un error. Que faig?

Hola, poseu aquí l'enllaç al glogster perquè pugui veure què és el que voleu pujar.
Penseu que no heu de posar el link dins de "I més" sinó el codi que us dónen a glogster per publicar el glog.
També podeu copiar aquí el missatge d'error que us dóna.
A veure si ens en sortim entre tots :)
--David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 17:16, 26 març 2012 (CEST)

Hola, aqui esta el link del glog http://www.glogster.com/ruthvf/poster-glog-by-ruthvf/g-6lla8fkr6eqr1blttn17va0, no he entés això del codi que dius, gràcies! http://lletra.uoc.edu/viquilletra/Especial:FormEdit/Activitat?Activitat%5BObra%5D=Tirant+lo+blanc+de+l%27autor+Joanot+Martorell Aquest és l'error que em dóna, però és per això que dius que no s'ha de copiar l'enllaç, i jo he fet això.

Fixeu-vos que a la part de sota del Glog a Glogster hi ha un enllaç que diu "Embed this Glog" (o sigui: incrusta aquest Glog). Cliqueu-lo. Us donarà el codi d'incrustació en tres mides. Copieu la petita o la mitjana. I enganxeu aquest codi que heu copiat dins el camp "I més" a "Altres Widgets" amb <html> davant (abans de <iframe src) i </html> darrera (després de </iframe>) del codi. Deseu. Crec que amb això no hauríeu de tenir problema perquè us surti. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 09:08, 27 març 2012 (CEST)

Ho sento, però he seguit totes les passes i segueix sonant-me error. Si voleu puc donar-vos la contrasenya per entrar amb la nostra sessió i intentar-ho vosté!

Ep, tracta'm de "tu" si us plau :) No entenc que ho hagueu fet i no us surti. Ho he fet jo, mireu a: Activitat 2 sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Mirall. Obriu-ne el formulari i mireu el que he fet i compareu-ho amb el que fèieu per veure què és diferent. Mireu el codi que he agafat de Glogster i he enganxat a "Altres Widgets". És important que aprengueu a fer-ho.
Dues coses més, el personatge és "Carmesina" i no "Carmedina", si no m'equivoco. I poseu el nom del centre a l'activitat (poseu-lo tal com surt a la fitxa del centre).
Salutacions! --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 15:53, 27 març 2012 (CEST)

Na Carmesina no dina :P

Moltíssimes gràcies!!!! ja t'hauràs donat compte que no és la informàtica el meu punt fort! així que t'he de demanar un últim favor, NO SÉ CAMBIAR EL NOM DE CARMEDINA PER CARMESINA!!!!

Doncs no t'ho penso canviar , he, he :) T'hi hauràs d'esforçar. T'ho dic pas a pas: ves a Activitat 2 sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Mirall, clica la pestanya "Modifica amb formulari" (s'obrirà el formulari). Dins el formulari clica la pestanya "Activitat" (és la segona). Al camp on diu "Personatge:" canvia el nom. Desa. Espero que te n'hauràs sortit! No era tant difícil, no? O sí? --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 20:32, 27 març 2012 (CEST)

Ja està, moltes gràcies ja no et tornaré a molestar!!!!!

Me n'alegro. No és molèstia, que per això estem, per donar-vos suport. Però he volgut insistir en que ho poguessis resoldre també pel teu compte perquè també es tracta d'això, que sapigueu fer servir les eines de publicació a Viquilletra. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 12:03, 29 març 2012 (CEST)

Format de video

Hola Viquilletra! Hem intentat pujar un video amb una activitat en format wmv i no hem pogut.Hi ha alguna altra manera de pujar-lo amb aquest format?

I si no es pot,com ho canviam de fotmat?

                           Gràcies!
Hola, no no es pot pujar en format WMV, l'únic format que es pot pujar a Viquilletra és OGG. El vostre programa de vídeo potser ja permet desar o exportar en OGG. Si no fos així podeu provar de convertir-ho amb convert-to-ogg. De tota manera hi ha un límit màxim de memòria dels fitxers que es poden pujar a Viquilletra. Per vídeos amb un cert pes de memòria feu servir un servidor de vídeo extern (com Vimeo, Blip.tv, YouTube,DailyMotion) i incrusteu-lo a Viquilletra. Per incrustar-lo escolliu dins el formulari de l'activitat el servidor de vídeo on heu publicat i us sortirà un text d'ajuda amb un exemple de quin codi heu de posar per identificar-lo. Si ho feu bé automàticament sortirà en desar.
Vegeu també Ajuda d'edició, encastar vídeo.
--David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 13:33, 30 març 2012 (CEST)

Dues activitats Joanot Martorell

Hola bona nit, he pujat dues activitatats atrassades i no es veuen he vist en els dubtes, però no diu que fer per que es puguin veure a la pagina principal i una altra cosa he pujat un power point mitjançant slideshare, però a l'hora de pujarho em sur que no es pot veure que puc fer.

Moltes gracies i perdona pel retras!

Podeu veure a la vostra pàgina que les activitats sí que es veuen. Són Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell i Anunci sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, oi? Ara estan en portada, jo les he vist. Potser no es van veure de seguida perquè la llista triga una mica a actualitzar-se. Si quan ho mireu no es veuen a la portada potser és perquè han fet altres activitats després, sempre van sortint les últimes que s'han editat. Però si cliqueu "Més activitats..." i passeu pàgines les acabareu trobant. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 10:08, 16 abr 2012 (CEST)
Em descuidava de lo de slideshare. Us heu mirat l'explicació i l'exemple que hi ha al mateix formulari? Fixeu-vos que diu que poseu només el que hi ha després de "doc=". I vosaltres heu posat el codi sencer. En el vostre cas heu de posar només "amiemsuggereix-120415155658-phpapp01". Feu-ho i veureu que s'incrustarà bé. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 11:58, 16 abr 2012 (CEST)

No hem pogut pujar l'activitat

Hola! Som del grup 2ANR i volem pujar un video en format ogg. i hem imtentat pujar-ho a la pàgina però no es carrega.Podriem enviar-ho d'alguna altra manera?

                                Moltes Gràcies!
Quan pesa el vídeo? Potser és que és massa gran per l'espai de servidor que tenim a Viquilletra i que limita el pes dels arxius que s'hi pugen.
El podríeu pujar a un servidor de vídeo com Blip.tv o Vimeo. Si pesa molt és la opció que veig.
--David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 10:23, 20 abr 2012 (CEST)

No podem fer l'activitat Col·laborativa

Tenim un problema: L'activitat col·laborativa apareix amb un error a la pàgina: No apareix públicament, no apareix sobre quina activitat està feta al nom (apareix que està feta sobre un espai en blanc) i tampoc apareix a la pàgina de l'activitat del grup anterior sobre la qual està realitzada, de manera que aparentment no hem fet res, encara que està a viquilletra realitzada, però no es veu. Som els únics amb aquest problema? --R.A.P. 19:34, 17 abr 2012 (CEST) Erreape

Gràcies per l'avís. M'ho vaig estar mirant i hi havia un error al formulari. Ja ho he corregit. És aquesta, oi? Activitat 3 sobre La plaça del diamant de l'autora Mercè Rodoreda, pels Erreape. Si detecteu cap altra cosa digueu-ho. Salutacions. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 10:23, 20 abr 2012 (CEST)

Activitat col·laborativa

Hola! Nosaltres, el grup Mirall treballam el llibre de Tirant Lo Blanc i hem trobat un grup que ha fet un glogster i voliem saber si es pot fer una activitat col·laborativa a partir d'aquest (en el cas de si es pot, qué hem de fer?) , ja que hi ha molts pocs grups d'altres instituts que fagin la mateixa lectura i els altres que em vist no han fet cap activitat que proposeu per fer la activitat col·laborativa.

Hola, dicsculpeu la tardança en respondre. Bé, del Tirant veig força activitats a: Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell#Activitats realitzades sobre aquesta obra . Però és veritat que la majoria són del vostre centre i és millor fer la col·laborativa amb un grup d'un altre centre. Crec que si l'activitat que voleu versionar és un Glog de "el personatge més buscat", seguint les propostes que teniu d'activitats col·laboratives (vegeu El personatge més buscat#Activitat col·laborativa) correspondria fer una biografia escrita sobre aquest. Salutacions. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 15:46, 27 abr 2012 (CEST)

Activitat col·laborativa

Hola! Som el grup Mirall de nou, respecte a l'activitat col·laborativa no vam veure la teva resposta al nostre anterior missatge a temps i hem fet l'activitat col·laborativa a partir d'un treball d'un grup del nostre mateix centre i no d'un altre centre... Ens agradaria saber si encara així serà validada o no. Esperem la vostra resposta, gràcies.

Donades les circumstàncies no hi hauria d'haver problema. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 16:54, 2 maig 2012 (CEST)

Borrar una entrada d'una activitat

El nostre grup no sabem com eliminar una entrada d'una activitat de viquilletra que vam penjar de més, com ho podem resoldre?

ja heu fet el que calia, demanar-ho a les Peticions d'esborrament. Ja ho us les he esborrades. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 16:16, 6 maig 2012 (CEST)

Eliminar compte i activitat

Hola! Som el grup Els Colomets. Volem saber com s'esborra un compte (Lene) i les activitats que hem pujat repetides per equivocació. Moltes Gràcies, esperem la teva resposta.

El compte és aquest Usuari:Lene, oi? Jo l'eliminaré.
Per les pàgines poseu-me un enllaç de les que cal eliminar a Peticions d'esborrament i també ho faré. Salutacions --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 12:45, 9 maig 2012 (CEST)

Maquillatge de Tirant

Hola! Em podríeu dir, com es poden modificar les activitats per poder corregir-les. Moltes gràcies! Salutacions! :)

Mireu a Sempre es pot tornar a editar de la Guia per als estudiants. Veureu que qualsevol pàgina d'activitat es pot editar amb la pestanya "Modificar amb formulari". Salutacions. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 11:08, 11 maig 2012 (CEST)

Pregunta sobre Modificació d'activitats

Hola, soc un alumne del centre Pasqual Calbo que té un problema a l'hora de modificar les activitats.

T'esplic, nosoltres en la primera activitat que vam lliurar vam posar una presentació amb "SlideShare". Quant vam posar la primera vegada em sortia moltes pestanyes a la part sueperior on escriviem el text, però ara quant vaig a modificar l'actividad me surt això:

Modalitats
Vaig esborrar la presentació que teníem i ara no sé com possar la nova. Esper que em puguis donar un cop de mà! Gràcies! :D

A on et surt això? NO ho he sabut veure. Enllaça'm la pàgina si de cas.
El que em poses és el contingut de la plantilla que defineix el que s'ha de veure a les pàgines d'activitats. Però d'això no n'hauries de tocar res.
La pàgina a la que et refereixes és aquesta: Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels JJA?
Veig que el SlideShare no surt i en canvi si obro (has d'editar-la amb la pestanya "Modifica amb formulari", suposo que ja ho fas) em sembla que el codi està ben posat. Però he intentat buscar el SlideShare i sembla que no hi sigui. Si el vas esborrar torna'l a penjar a SlideShare. Si encara hi és passa'm l'enllaç i em miraré a veure si està bé.
--David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 09:48, 14 maig 2012 (CEST)


Gràcies David! E pogut penjar l'activitat correctament. De nou, gràcies per el cop de mà! :D

Me n'alegro! :) Ep, i no et descuidis de posar el nom del centre a la fitxa! --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 23:53, 14 maig 2012 (CEST)

Borrar un compte

Hola, vam crear el grup "pedresprecioses" i volem esborrar-lo ja que n'hem creat un altre. Gràcies

He esborrat la pàgina d'usuari i he bloquejat el compte. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 12:08, 16 maig 2012 (CEST)

Borrar compte

Hola nosaltres som el grup Maquillatge de Tirant i vam crear un altre compte amb un nom semblant el qual volem esborrar. El grup a esborrar és: El maquillatge de Tirant. Merci!!

He esborrat la pàgina d'usuari i he bloquejat el compte. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 12:08, 16 maig 2012 (CEST)

Eliminació d'activitats

Hola! Sóm el grup Els colomets. Fa dies et vam enviar un missatge demanant per eliminar unes activitats i un grup. Hem d'eliminar el grup Lene i dues activitats que estàn repetides. També hem modificat el nom del centre en una activitat, perquè sortia en vermell. Ho hem canviat, però segueix amb el mateix color. Per això, et demanem a veure si ens pot ajudar. Gràcies!

He bloquejat el compte de "Lene", però no tenia una pàgina d'usuari creada i no ha calgut esborrar-la. He esborrat les dues activitats que m'havíeu dit. Pel que fa a l'enllaç vermell, m'imagino que és "Natàlia" a Activitat 3 sobre La plaça del diamant de l'autora Mercè Rodoreda, pels Els colomets.. Surt vermell perquè ningú ha creat una fitxa per la Natàlia. Cliqueu l'enllaç vermell i s'obrirà un formulari perquè ho pugueu fer. De fet, així com per altres llibres hi ha fitxes dels seus personatges, per a "La plaça del diamant" no. Si aneu a La plaça del diamant de l'autora Mercè Rodoreda a un costat veureu la llista de personatges també en vermell. Si us hi animeu podeu clicar els enllaços i omplir les fitxes, posant quines relacions tenen els personatges entre ells. Què us sembla?. Us podeu mirar Crear una pàgina sobre un personatge --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 12:13, 16 maig 2012 (CEST)

Votacions

En el nostre grup no sabem com podem votar una activitat feta per un altre grup. Agrairem la vostra ajuda, Gràcies!

Ho sento, però teníeu temps per fer-ho fins al 20 de maig, la votació dels grups ja està tancada. Ara ja s'ha recollit la selecció feta pels estudiants i, a partir d'aquesta, estan votant els professors, que ho poden fer fins demà, dia 30. A partir d'aquí el jurat farà la tercera volta per escollir els premiats. Vegeu les bases on surt el calendari de les 3 voltes. --David Gómez (suport Viquilletra) - escriviu-me o pregunteu al Fòrum de dubtes 11:17, 29 maig 2012 (CEST)

Penjar un PowerPoint

Hola, som el grup Geframajo i voldires saber com es pot penjar un power point amb a nostra presentació si ja tenim al codi perquè l'hem penjat al slideshare. gràcies!

Hola! Heu de copiar el codi html "embed" que us dóna l'SlideShare i enganxar-lo en l'apartat "Text lliure" (haureu d'editar la pàgina amb l'opció "Modifica amb formulari").
A l'inici del text haureu d'escriure-hi: <html> i al final, </html>, sense deixar en cap cas cap espai amb el codi que enganxareu.
Salutacions,
--Natxo Moral (discussió) 18:47, 17 des 2012 (CET)
Coordinador Viquilletra

Penjar un prezi

Hola! Tenim un problema a l'hora de penjar el prezi a la presentació del nostre grup, com ho podríem fer? Gràcies

Hola! Heu de copiar el codi html (Compartir > Incrustrar) que us dóna el Prezi i enganxar-lo en l'apartat "Text lliure" (haureu d'editar la pàgina amb l'opció "Modifica amb formulari").
A l'inici del text haureu d'escriure-hi: <html> i al final, </html>, sense deixar en cap cas cap espai amb el codi que enganxareu.
Salutacions,
--Natxo Moral (discussió) 18:48, 17 des 2012 (CET)
Coordinador Viquilletra

anul·lació d'un usuari

Provant, he donat d'alta dos usuaris: Ppoy i PPOY. Necessitaria que, si us plau, anul·léssiu l'usuari Ppoy i, com a operatiu, deixeu únicament PPOY. Moltes gràcies.

Solucionat! Ja hem blocat l'usuari que no vols fer servir.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 18:48, 20 des 2012 (CET)

No es pot pejar l'arxiu

Hola, som na Elizabeth, N'ester i na Nuria i hem intentat penjar un fitxer i no ens deixa. Hem vist que a altres persones també els hi ha passat i els hi has donat la opció de canviar-lo a OGG, ho hem intentat i es canvia però el video no es veu, només es sent. com ho fem?

Hola,
L'arxiu OGG és només d'àudio. Si el que voleu és inserir una presentació en vídeo, el que heu de fer és pujar primer aquest vídeo a YouTube o Vimeo (hi haureu de crear-vos un compte). A continuació, en el formulari de la pàgina del grup haureu de seleccionar on heu pujat el vídeo i, seguint les instruccions que s'hi donen, emplenar la informació necessària per inserir el vídeo.
D'acord?
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 20:44, 9 gen 2013 (CET)

Resgistrament

Jo he fet el grup, però no surtim registrats.

Hola,
Per aparèixer com a grup registrat heu de crear la vostra pàgina de grup. Ho podeu fer AQUÍ. Per modificar-la posteriorment, ho haureu de fer mitjançant la pestanya "Modifica amb formulari". Heu d'emplenar acuradament les dades que se us demanen.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 16:32, 10 gen 2013 (CET)

Canvi de grup

Hola,

Som el grup Joan i voldríem canviar el nom a Els Altres. Ens hem assebentat que ho ha de fer l'administrador. Si ho pogués canviar... D'altra banda, no sortim al llistat de grups i estem registrats correctament. Què podem fer per apareixer???

Moltes gràcies,

Àlex Vilà, Joan Pino, Xavi Cama. Escola Garbí

Hola!
Ja he canviat el vostre nom d'usuari. Ara sou "Els Altres" (compte amb les majúscules!). La contrasenya continuarà sent la mateixa que ja teníeu.
Sí que sortiu al llistat de grups. Ho podeu comprovar en la pàgina del vostre Centre.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 16:27, 10 gen 2013 (CET)

¡Hola viquilletra! Ens agradaria canviar el nostre nom de grup Neil per Les escopinyes,ja que hi va haver-hi una confusió,espero poder comptar amb la vostra ajuda.

Moltes gracies Neil

Hola!
Ja teniu fet el canvi: ara sou "Les escopinyes".
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 16:52, 10 gen 2013 (CET)

Llistat de grups

Hola som el grup "El cerdo vietnamita" i tenim un problema amb el grup que hem creat , perque no surt en la llista de grups (estem enregistrats).

Hola,
Efectivament heu enregistrat l'usuari, però no heu creat la pàgina de grup. Aquesta és la raó per la qual no sortiu als llistats de grups.
Heu de crear la vostra pàgina de grup des d'AQUÍ i heu d'emplenar les dades que se us demanen, especialment les que fan referència a membres del grup, professor/a, Centre i curs, així com la presentació del grup. Després podreu modificar sempre que vulgueu aquesta pàgina mitjançant la pestanya "Modifica amb formulari".
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 18:19, 11 gen 2013 (CET)

Activitat de gravació d'un videoclip del Temps de l'Oblit

Podríem realitzar l'activitat de gravar un videoclip d'un poema que ens inventem nosaltres del llibre el Temps de l'Oblit, ja que en aquest no n'hi apareix cap?

Gràcies per endavant.

Grup Cookies, Col·legi Lestonnac l'Ensenyança


Hola!
I tant! Per la nostra banda no hi ha cap problema, sempre que al vostre professor/a també li sembli bé ;-)
Bona iniciativa. Ànim!
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 18:22, 11 gen 2013 (CET)

no ens veiem

Hola! sóm el grup NiT de l'escola Garbi. ja fa unes setmanes que ens hem registrat a la viquilletra, pero no "sortim" a la llista de grups! com ho podem solucionar? moltes gràcies!!!


Hola,
No apareixeu al llistat de grups perquè, tot i que vau crear l'usuari, no hi heu creat la vostra pàgina de grup. Ho heu de fer AQUÍ, mitjançant la pestanya "Modifica amb formulari". Hi heu acuradament d'emplenar les dades que se us demanen. Si ho feu correctament, apareixereu al llistat de grup.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 16:45, 14 gen 2013 (CET)

Penjar el podcast

Com podem penjar el podcast a Viquilletra? Ja el tenim realitzat amb el podomatic.


Hola,
En la pàgina del podcast a podomatic, hi ha un botó que diu "Embed". Si hi cliqueu, us apareixerà un codi que heu de copiar.
Llavors, aneu a la pàgina de l'activitat en la Viquiletra, feu clic a "Modifica amb formulari", aneu a la pestanya "Altres widgets" i en l'apartat "I més'" enganxeu el codi.
Per últim, haureu d'escriure <html> al principi del codi copiat i </html> al final, sense deixar cap espai en cap cas amb el codi copiat i enganxat.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 12:30, 2 feb 2013 (CET)

PRESES FALSES

Hola, som el grup Renaixença! Voldríem saber com podríem suprimir tres activitats defectuoses que vàrem penjar abans de aconseguir fer-ho bé. L'activitat és un Glogster, i al principi no sabíem com penjar-ho bé. Ho provàrem quatre vegades, i només va sortir bé a la darrera. Com ja hem dit abans, ens agradaria poder eliminar les tres activitats que no són vàlides. Moltes gràcies per adavantat!

Hola Renaixença!
Ja he esborrat jo les pàgines de les activitats incompletes.
Molt bon treball!
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 21:00, 6 feb 2013 (CET)

Moltes gràcies!! :D

MODIFICA AMB FORMULARI

Hola, a on esta el botó de "Modifica amb formulari"? És per poder penjar el podcast.

Hola!
En les pàgines dels grups i de les activitats, en la part superior apareix sempre una pestanya que diu"Modifica amb formulari", al costat d'altres que diuen "Mostra", "Modifica" o "Mostra l'historial", just al costat de la caixa del cercador.
Espere que el trobeu!! ;-)
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 17:33, 13 feb 2013 (CET)


El problema que tenim es que aquesta pestanya no ens surt a cap lloc, si que surten la de "Mostra", "Modifica" i " Mostra l'historial", però la de "Modifica amb formulari" no ens surt.


Hola de nou!
1) Heu d'estar en la pàgina del grup o en la pàgina d'una activitat, segons el que vulgueu modificar. En altres pàgines de la Viquilletra no apareix aquest menú, donat que no necessiteu editar-les.
2) I heu d'estar identificats en el wiki amb el vostre nom d'usuari (el del grup) i contrasenya. Si no, no us permetrà modificar cap pàgina.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 18:15, 13 feb 2013 (CET)

Eliminar activitats repetides

Hola! Som el grup Agas! , de l'escola garbí, ens agradaria saber com eliminar activitats repetides de la nostre pàgina. Per que només quedi la definitiva! Gràcies

Fet!
Ja he eliminat jo mateix l'activitat repetida.
Haureu de revisar el vídeo de Youtube, perquè no es pot veure: diu que ha estat eliminat...
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 20:23, 13 feb 2013 (CET)

Tornem a ser el grup A gas! Acabo de penjar la activitat definitiva, després que fossin eliminades les altres, posant que era el que no tenia errors,i no em surt a la meva pàgina, com és?

Ja hi apareix. Heu posat malament, però, el curs. Modifiqueu-ho: "2012-13".
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 20:35, 13 feb 2013 (CET)

Coses rares

Bona tarda,

Sóc la Paola, professora de de l'Escola Garbí, i alguns grups meus tenen problemes. Hi ha u grup de nois que han intentat donar-se d'alta diverses vegades, però sense aconseguir-ho, i a aquestes alçades del curs... Es diuen El cerdo vietnamita, o Los cerdos vietnamitas, o ja no sé com, perquè he perdut el compte.

D'altra banda, ara he entrat a mirar una activitat d'un altre grup meu, que es diu Garbí pla b, i quan he clickat l'activitat, m'ha aparegut a sobre l'activitat del grup que he mencionat abans, "Los cerdos vietnamitas", que no entenc com pot aparèixer dins de la pàgina d'un altre grup, sobretot sabent que no van aconseguir donar-se d'alta.

No sé si m'he explicat bé, perquè és una mica liós... Però, ens podeu ajudar? Què ha de fer el grup de "Los cerdos" per poder aparèixer i per què surt la seva activitat a la pàgina d'un altre grup?

Moltes gràcies,

Paola

Hola Paola,
T'he respost per correu electrònic. Ho solucionem per allà.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 22:36, 13 feb 2013 (CET)

Esborrar activitat

Hola! Som el grup A gas! M'agradaria tornar a borrar la activitat de Viquilletra que surt que és la definitiva , ja que penjaré després que borreu aquesta, la bona. Així només quedarà la fde veritat. M'agradaria que no sortís cap activitat que no fós la que penjaré un cop no hi hagi cap. Gràcies!!

Hola!
Ja està esborrada. Podeu penjar-hi la nova quan vulgueu.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 18:14, 14 feb 2013 (CET)

petició d'esborrament

Hola, som el grup Siracusa i tenim una activitat penjada que ens agradaria modificar. Ens podrieu esborrar l'activitat de la carta a un personatge per penjar-la correctament? Moltes gràcies.

Hola Siracusa!
Ja he esborrat la pàgina de l'activitat, de manera que podeu penjar-la de nou.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 19:38, 18 feb 2013 (CET)

Esborrar activitat

Hola, som el grup The Great Team, hem penjat la segona activitat dues vegades,ens podries eliminar una? No sabem com fer-ho. Salutacions.

Hola!
Fet! També he solucionat un problema que teníeu a l'altra activitat. No havíeu enganxat correctament el codi i no es podia veure el podcast.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 18:54, 25 feb 2013 (CET)

Moltes gràcies!

Com borrar una activitat?

Hola! Som el grup Pluja de Lletres. La setmana passada vam penjar la segona ativitat i per error la vam penjar per duplicat. Una de les dues ativitats està completa però l'altre no conté dues imatges que formen part de l'activitat. Com podríem borrar l'activitat sense les imatges? Gràcies.

Hola,
Per seguretat, vosaltres no podeu esborrar pàgines. Ens ho heu de demanar a nosaltres (com molt bé heu fet) o al vostre professorat. La pàgina de l'activitat que indiqueu ja està esborrada.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 15:59, 11 març 2013 (CET)

Imatges prezi

Què fem si no ens deixi decarregar les imatges de prezi? I si la plantilla de prezi tampoc...

Hola,
No entenc exactament el que demaneu, si ens ho podeu tornar a explicar...
Si el que voleu és inserir en la Viquilletra una presentació realitzada amb Prezi, AQUÍ teniu les instruccions.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 16:03, 13 març 2013 (CET)


Hola de nou,
El codi html que us dóna el Prezi l'heu d'enganxar en la pestanya "Altres Widgets", en l'apartat "I més", com s'explica en el enllaç anterior, de la pàgina de l'activitat corresponent.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 16:06, 13 març 2013 (CET)

Foto del nostre perfil

Hola! Som el grup de elsilenciencaraviu , i ens falta posar-nos una foto de perfil. Ens podrieu dir o explicar com ho podriem fer?

MOLTÍSSIMES GRÀCIES!--Elsilenciencaraviu (discussió) 08:38, 15 març 2013 (CET)

Hola!
Heu d'anar a la vostra pàgina del grup i fer clic en la pestanya Modifica amb formulari. La primera opció del formulari que surt per editar la pàgina diu Foto o imatge d'identificació. Allà li heu d'indicar quina foto voleu pujar com a perfil del grup i carregar-la.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 19:58, 15 març 2013 (CET)

Esborrar activitats

Hola!! Som el grup LTRM, sense volguer hem penjat l'activitat del video varios cops, i es la mateixa, aixi que ens faries un gran favor si ens borrèssis les repeticions, ja que nosaltres no podem fer-ho! Moltes gràcies:)

Fet!
De pas, us he acabat d'emplenar correctament les dades del formulari, que són importants! ;-)
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 22:37, 21 març 2013 (CET)

Canvi de nom d'usuari

Hola Viquilletra, ens volem canviar de nom d'usuari a Homèrics

Hola!
Ho sentim, però ara ja no és possible. L'edició de la Viquilletra d'enguany tancarà aviat i si fem el canvi de nom ara, cal canviar aquest usuari manualment en altres pàgines, perquè no queden aïllades, la qual cosa ja no és possible.
En qualsevol cas, teniu un nom ben bonic ;-)
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 20:20, 26 març 2013 (CET)

Activitats que no es veuen

Hola,

Sóc la professora Paola de l'Escola Garbí. Us escric perquè hi ha diversos grups de la meva escola que han penjat la seva activitat i no es veu. Porto uns quants dies amb aquest problema i els nois ja no saben què fer per arreglar-ho. Més que res perquè no puc validar les seves activitats.

Els grups que tenen aquests problemes són: "Els altres", "MMD" i "Siracusa" de l'Escola Garbí.

Moltes gràcies i bones vacances!!

Paola--Paola (discussió) 14:21, 26 març 2013 (CET)

Hola!
Ja està solucionat. No havíeu seguit les indicacions que s'exposen en la pestanya per inserir els vídeos, per això no es veien.
El grup "Els Altres" ha configurat el vídeo a Vimeo com a privat, de manera que no es pot visualitzar. Hauran de modificar a Vimeo això i posar-lo com a públic, si no no és possible inserir-lo en altres pàgines.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 20:18, 26 març 2013 (CET)

viquilletra

com es pot borar una activitat ja feta? exlicameu amb imatges que no ho trobo. et deix el coreu andreichetan101@gmail.com

Hola!
Els grups d'estudiants no podeu esborrar pàgines. Ja hem esborrat nosaltres les activitats que teníeu duplicades.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 11:19, 30 març 2013 (CET)

Activitat Col·laborativa

Hola, som del grup Verges i Brunes i ja tenim feta l'activitat col·laborativa, però no sabem on ni com penjar-la. Ens podriés indicar-ho perfavor? Gràcies.

Hola!
heu d'anar a la pàgina de l'activitat que heu pres com a referència. Al final d'aquesta pàgina hi veureu un botó que diu "Fes una activitat col·laborativa a partir d'aquesta". Feu-hi clic i us apareixerà el formulari habitual per emplenar les dades i penjar l'activitat.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 17:33, 1 abr 2013 (CEST)

Canvi del nom del grup

Et volia preguntar si podies canviar el nom del meu usuari de Nacho a Novalians.

Hola,
Ara que ja està gairebé tancada aquesta edició de la Viquilletra ja no és possible fer canvis de noms d'usuari, ja que implicaria altres canvis manuals perquè les pàgines no queden inconnexes.
El que sí que podeu fer és indicar en la descripció del grup el nom de voleu. Així el podrem tenir en compte en cas que alguna de les vostres activitats resultes destacada o premiada.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 21:05, 5 abr 2013 (CEST)

Tràiler

Hola som el grup LTRM! Volem canviar l'enllaç del video pero no sabem com fer-ho. Aquest es l'enllaç http://m.youtube.com/watch?feature=g-like&v=whmeaQer2lQ

Hola!
Sembla que el vídeo d'aquest enllaç està marcat com a privat, de manera que no es pot veure. Haureu de modificar-ne aquesta opció. D'altra banda, on voleu canviar aquest enllaç? En quina activitat?
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 16:53, 8 abr 2013 (CEST)


Som el grup LTRM! Ja hem arreclat aixo de la privacitat del video, el nou enllaç és http://m.youtube.com/watch?feature=plcp&v=QIHq6AXZVKY Volem canviar-ho a la segona activitat la del tràiler d'Aloma.

Solucionat!
Ja teniu el nou vídeo en el lloc de l'antic.
Molt bona feina!
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 15:55, 9 abr 2013 (CEST)

Document multimodal 'MyDocumenta'

Hola, L'activitat 'Entrevista a un personatge', es podria fer amb un 'MyDocumenta', tenint com a requadre principal el video de l'entrevista, i com a requadres secundaris documents en altres formats, per exemple fotografies, audios, pdf's...? Si és així, quina seria la manera de 'penjar' el MyDocumenta a la Viquilletra? --Mercè Gil (discussió) 12:56, 15 des 2013 (CET)Bdoria

Mercè Gil (INS Príncep de Girona)


I tant! Interesssant proposta! Us seguirem atentament per veure'n els resultats... Després podrem inserir la presentació a la Viquilletra amb el codi html. En principi no hi hauria d'haver cap problema. Endavant, doncs!

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 13:14, 15 des 2013 (CET)

Penjar un video

Com es fa per penjar un video?


En primer lloc, heu de pujar el vídeo a alguna plataforma web com YouTube o Vimeo. Després, en la pàgina de presentació del grup, en el formulari d'edició de la pàgina, hi ha un apartat que diu "Presentació en vídeo". Cal seleccionar el servei web en el qual hem pujat el vídeo i seguir-ne acuradament les instruccions que s'hi indiquen en cada cas.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 17:06, 18 des 2013 (CET)

URGENT

Hola, nosaltres sóm el grup de youll.etra de l'escola sant miquel arcangel de molins de rei, i tenim una serie de problemes, primer de tot no sabem com modificar la nostra informació per tal de que el nom del nostre grup surti a la pàgina oficial de la nostra escola (molins manyanet), en segon lloc, en penjar l'activitat de presentació, tant la presentació escrita com el video(previament pujat al youtube), es visualitza la part escrita pero no pas el video... en fi.. no sabem que hem de fer per pujar un video quan ja està pujada la presentació escrita, i tampoc sabem com ferno-s'ho per que el nom del nostre grup surti a la pàgina de l'escola...

esperem la vostra resposta,

Gràcies per l'ajuda.


Hola,

Ja està tot solucionat. No havíeu seguit les instruccions indicades per inserir un vídeo de Youtube: cal posar només el codi, no pas l'adreça web completa. Ja ho he corregit.

I ja apareixeu també a la pàgina del centre. De vegades cal forçar una actualització del web perquè actualitze els canvis.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 17:03, 8 gen 2014 (CET)

Pujada de video

Volem penjar la nostra presentació peró supera el límit permés, el nostre arxiu pesa massa, què podem fer?


Hola,

Pugeu-la primer a un servei web com SlideShare i després la inseriu en el wiki amb el codi que us proporcionaran. És el mateix procediment que si pujàreu un vídeo a Youtube i després el volguéreu inserir en la web.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 12:09, 13 gen 2014 (CET)

Esborrar un compte

Hola som el grup de "Els Bananes" i vam crear un altre compte amb un nom semblant el qual volem esborrar. El grup a esborrar és: "Els bananes". I també volem preguntar una altre dubte, quan intentem pujar la foto de la presentació ens posa que el paràmetres no son correctes. Què hem de fer?

Gràcies!


Hola,

Ja he esborrat el compte que no volíeu. Pel que fa a la foto, potser pesa massa com per a posar-la al perfil. Reduïu-ne el tamany i proveu-ho de nou.

Si contineu sense poder-hi , envieu-la a viquilletra [@] uoc [.] edu i tractarem d'ajudar-vos.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 12:23, 16 gen 2014 (CET)

Crear fitxa de l'obra

He actualitzat la fitxa de l'obra seguint les instruccions que ens van enviar, però no veig que aparegui a la llista d'obres llegides aquest curs. És perquè triga una mica a sortir-hi o és que he fet alguna cosa malament? El nostre llibre és "Llibreta de vacances", de Ramon Solsona.

Ja hi apareix. Com comentes, de vegades els canvis no són immediats.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 19:28, 18 gen 2014 (CET)

No podem borrar una activitat penjada

Hola! Som el grup 'Els secrets de la Neus' i no sabem com eliminar una activitat que hem penjat sense voler, l'activitat és l' 'entrevista la mare de la Neus'

Gràcies


Hola,

Ja hem esborrat la pàgina que sol·liciteu, ja que vosaltres no podeu fer-ho. No obstant aixó, tingueu en compte que els vostres professors també poden esborrar pàgines, de manera que ells també us poden ajudar.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 23:40, 9 feb 2014 (CET)

ELIMINAR ACTIVITATS PENJADES

Som el grup Thewindows i hem penjat 2 activitats anomenades La vida oculta de Casetti i ens agradaria que eliminesin les 2 Gràcies


Fet! Ja estan esborrades!

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 13:15, 7 març 2014 (CET)

audacity

Som el grup Sweet Girls de l'escola FEDAC- La Immaculada. Hem penjat un document amb audacity i no ens apareix que hagem registrat cap activitat. Que hem de fer? Contacti amb la nostre professora Rosa Baró. Gràcies.


Vídeo presentació grup "Paraules de neu"

hola, en el perfil del nostre grup, surt un vide de presentació que no correspon a aquest perque ens vam equivocar al canvir-lo i ara no ens deixa tornarlo a canviar perque no em deixa modificar el servidor ni tan sols el numero del link de Youtube. garcies


Hola,

Ja he eliminat el vídeo de la pàgina de presentació. Ara només falta que la torneu a editar i poseu el codi de Youtube correcte.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 20:47, 18 març 2014 (CET)

L'activitat que fem i desem no queda registrada

Hola! Som el grup Els Secrets de la Neus i hem realitzat una activitat que, després de desar no queda registrada en el nostre 'apartat' de la Viquilletra, què podem fer? Hem probat de tornar-la a fer i desar-la però no hi ha manera.


Hola,

Ja hi apareix. I jo no he fet res! Només és qüestió de paciència. Si nos us apareixen els canvis a l'instant podeu fer dues coses:

1. Esperar al dia següent. Cada nit la Viquilletra força l'actualització dels canvis perquè siguen tots visibles.

2. En la pàgina que vulgueu veure els canvis, fer clic sobre el botó "Refresca", que apareix en el menú de la fletxa que hi ha al costat de la caixa de cerca.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 23:17, 19 març 2014 (CET)

Canvi de nom de l'activitat

Bona tarda,

Sóc la professora del grup Invictus i m'he adonat que han penjat (i jo he validat)una activitat amb una denominació errònia. Aquest grup ha fet l'activitat "A mi em suggereix" i s'ha editat amb el nom "Una altra versió". Com podem corregir-ho?

Gràcies!

Montserrat Millan


Hola, Montserrat,

Fet! Ja he modificat el tipus d'activitat. Ara apareix com a activitat en general, sense especificar-ne el tipus, ja que està configurat perquè l'activitat "A mi em suggereix" estiga relacionada amb un personatge en concret, no pas amb una obra en general.

Salutacions,

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 20:35, 20 març 2014 (CET)

Activitats destacades que no surten

He validat i marcat com a destacades algunes activitats dels meus alumnes i no les veig mai com a destacades a la pàgina principal ni a la pàgina d'activitats de lectures. Mgodoy, INS Alexandre Deulofeu


Sí que hi apareixen les obres destacades. Només és qüestió de temps perquè la Viquilletra actualitze tots els canvis.

--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 23:35, 21 maig 2014 (CEST)

Important, problemes de registre.

Bon dia, som la Yaiza, l'Andrea i la Júlia i hem vist que hi ha un problema al nostre compte, som el grup Món inexistent. Estem registrades com si ens haguéssim registrat l'any 2011-12, i nosaltres ens hem registrat al 2014-15. Hi ha alguna manera de poder-ho solucionar? Moltes gràcies.

Hola, Món inexistent ;-)
Si entreu a la wiki amb el vostre usuari i contrasenya, aneu a la pàgina del vostre usuari i feu clic en la pestanya "Modifica amb formulari" podreu acabar d'emplenar les dades del vostre grup (centre, professor/a...). També podreu modificar l'edició de participació per l'actual (2014-15).
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 17:10, 10 des 2014 (CET)

Per què s'ha esborrat la pàgina de l'activitat "Poema en un videoclip"?

Per què s'ha esborrat la pàgina de l'activitat "Poema en un videoclip"? Aquesta és l'activitat que estan fent la majoria dels meus alumnes, ja que el que treballem aquest any és la poesia i l'activitat havia sortit anunciada al principi.

Lourdes Godoy


Hola,
S'havia esborrat per error. Ja ha estat recuperada. En qualsevol cas, aquestes pàgines només mostren informació, que també teniu (més detallada) al dossier del professorat, de manera que no impedeixen en cap cas que els estudiants puguen fer aquesta activitat seguint el procediment de la guia que es va enviar per correu electrònic.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 19:18, 25 gen 2015 (CET)

Esborrar usuaris

Hola,

Escrivim des de l'Institut de Caldes de Malavella perquè no sabem exactament què va passar però es produïen uns creuaments de comptes molt estranys... Per resoldre-ho vam crear nous comptes però el problema es repetia reiteradament. El cas és que sembla que tot plegat s'ha resolt sol però ara tenim tres comptes que remeten a un mateix grup: Catcaldes2015 Catcaldes15 Catcaldes

Ens podríeu esborrar els usuaris Catcaldes15 i Catcaldes?

Moltes gràcies,

Marta Pasqual

D'acord. Esborrem els usuaris Catcaldes i Catcaldes15.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 19:49, 28 gen 2015 (CET)


Hola una altra vegada, Natxo,

Efectivament, ja s'han esborrat els usuaris Catcaldes15 i Catcaldes però ara no sabem per què, l'usuari definitiu d'aquest grup, Catcaldes2015 no ens deixa accedir. Quan demanem que ens enviïn una nova contrasenya perquè no reconeix l'anterior, ens diu que l'usuari no existeix... Ens ho podries resoldre, si us plau? Gràcies,

Marta

Hola, Marta,
Pel que sembla l'usuari 'Catcaldes2015' es va crear reanomentant l'usuari 'Literaturamasters'. Crec que haureu d'entrar a la wiki amb aquest usuari (l'original), tot i que després us redireccionarà al nou.
Ja em dieu alguna cosa.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 15:13, 3 feb 2015 (CET)

validar activitat

Hola,

Escric des de l'institut de Caldes de Malavella. Tinc un grup d'estudiants que s'han registrat com a "Caillou" que acaben de penjar una activitat "Escenificació" relacionada amb l'obra "El gat negre i altres contes de terror". El problema que tinc és que, tot i seguir les indicacions que s'expliquen a la guia de professorat per validar l'activitat, no em deixa clicar el requadre de "Validar".

Em podeu ajuda, si us plau?

Moltes gràcies,

Marta Pasqual

Hola, Marta,
Ara ja podràs. Ho sent, però no t'havia activat els permisos de professorat. Ja està solucionat.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 15:01, 3 març 2015 (CET)
Per cert, la fitxa del llibre a la Viquilletra no està creada amb aquest nom, m'imagine que perquè es va utilitzar una altra edició. Apareix com a "El gat negre i altres contes d'horror". Pots fer dues coses, posar aquest títol i així enllaçar-hi les activitats a aquest títol o crear la pàgina d'una nova obra amb el títol de l'edició que esteu fent servir.
Recorda que en la pàgina de l'activitat, l'obra ha d'aparèixer referenciada amb el nom de l'autor: "El gat negre i altres contes d'horror de l'autor Edgar Allan Poe".
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 15:06, 3 març 2015 (CET)

Glogster

Hola, som el grup Renaixença i hem fet un glogster del personatge més buscat de l'obra Mecanoscrit del segon origen. He seguir totes les passes que es posen al fòrum de dubtes i aconseguim pujar l'activitat amb el link al glogster, però quan hi pitjes al damunt dóna error, diu que la pàgina no existeix. No sé com fer-ho, ja que el glogster està en opció pública i hem copiat el codi tal com s'explica aquí. Què feim?

Hola,
Us faltava només afegir-hi les etiquetes <html> i </html> al principi i al final del codi que havíeu inserit. Ara ja s'hi veu correctament.
Salutacions,
--Natxo Moral (Coordinador Viquilletra) - escriviu-me 09:44, 2 feb 2013 (CET)