Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:Félix Lope de Vega

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Bearn.jpg

Félix Lope de Vega és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2015-16 utilitza un grup d'estudiants del centre Escola del Treball (amb el professorat: Edtppoy) i que està format per: Anna Manalo Hernandez, Sohaib Shabbir, Meritxel de Xammar Almansa, Luis Enrique Vedia Añez

Grup Félix Lope de Vega Félix Lope de Vega y Carpio. Un autèntic il·luminat per del segle d’or espanyol.


Va ser un dels més importants poetes i dramaturgs del Segle d'Or espanyol i, per l'extensió de la seva obra, un dels més prolífics autors de la literatura universal. Se li atribueix uns 3000 sonets, tres novel·les, quatre novel·les curtes, nou epopeies, tres poemes didàctics, i diversos centenars de comèdies (1800 segons Juan Pérez de Montalbán). Amic de Francisco de Quevedo i de Juan Ruiz d'Alarcón, enemistat amb Luis de Góngora i en llarga rivalitat amb Cervantes. La seva vida va ser tan extrema com la seva obra. Va ser pare de la també dramaturga sor Marcela de Sant Feliu.

Félix Lope de Vega Carpio néixer a Madrid el 1562. Va estudiar en el col·legi dels jesuïtes d'aquesta ciutat i a la Universitat d'Alcalá, encara que no va arribar a graduar-se. Jove fogós i inquiet que va escapar de casa poc després de morir el seu pare i després es va embarcar en aventures militars com l'expedició del Marquès de Santa Creu a la illa Terceira de les Açores i en l'Armada Invencible. Va mantenir, i no només en la joventut, relacions amoroses més o menys afortunades. Als vint anys era ja conegut com a poeta i comediògraf, i la seva fama va anar creixent, imparable, fins convertir-se en el conegut com Fènix dels enginys i (per Miguel de Cervantes) Monstre de la Naturalesa. Grans elogis que van provocar que Lope tingués considerables enemistats entre altres escriptors de la seva època. En 1614, quan les seves obres superaven el centenar, vidu i molt afectat per la mort del petit Carlos Félix - el fill de la seva segona esposa, Joana Guardo -, va decidir ordenar-se sacerdot. Però això no li va impedir reprendre al poc els seus primers passos amorosos ni caure rendit, finalment, davant els encants d'una altra dona, Marta de Nevares, amb la qual va viure molts anys de pau. En 1632, Marta va morir. Lope de Vega es va submergir en la solitud i la tristesa més profunda.

Lope de Vega, el Fènix dels enginys, un dels pocs homes que han tingut el privilegi de gaudir plenament i des de molt jove, gust de la fama i la glòria, va morir el 27 d'agost de 1635. Dos-cents autors li van escriure després de seva mort, elogis que van ser publicats a Madrid i Venècia.

PRESENTACIÓNS

Des de la seva mort, Félix Lope de Vega s'ha convertit en un personatge molt reconegut en en el món de la literatura universal. Persones de diferents parts del món, de diferents edats i cultures s'han sentit atrets, fascinats i inspirats per les seves obres. I com a mostra de la diversitat dels seus lectors, no cal mes que mirar la varietat cultural que existeix en aquest grup. Som tres joves molt diferents, amb diferents idees i aspiracions de futur, que alguna vegada ens hem sentit identificats pels sentiments que emanen les obres de Lope de Vega.

- Anna Angelica Manalo Hernández: Em dic Anna Angelica Manalo Hernández i tinc 17 anys, visc a Espanya, concretament a Barcelona i estudio batxillera social a l’Escola del Treball. En el futur voldria estudiar un curs de màrqueting a l’ universitat i després fer un curs apart sobre el disseny de moda. Puc parlar 4 llengües que són català, castellà, anglès i tagàlog (Filipines) i apart lo mínim de francès. Però no sóc molt bona en la gramàtica.


- Sohaib Shabbir: Vaig néixer a Barcelona l'any 1998. La meva família fa més de quaranta anys que porta vivint a Espanya i jo pertanyo a la tercera generació. Actualment estic estudiant segon de batxillerat a l'Escola del Treball i m'agradaria estudiar dret més Administració i Direcció d' Empreses a la Universitat de Barcelona.


- Luis Enrique Vedia Añez: Soc Luis Enrique Vedia. Vaig néixer a Santa Cruz, Bolívia i fa 10 anys que visc a Barcelona. M’agrada molt llegir, la guitarra i el piano. Actualment estic estudiant segon de Batxillerat en l’Escola Industrial de Barcelona. Els meus plans de futur son, acabar batxillerat, si pot ser amb bona nota, estudiar la carrera de dret a l’Universitat de Barcelona i arribar a ser un bon jutge.

- Meritxell de Xammar: Vaig neixer a Barcelona al 98. Estudio segon de batxillerat social a l'Escola del Treball o Industrial es el mateix i el que vull per el dia dema de moment es aprobar batxillerat.


- Hem escollit a Félix Lope de Vega com l’autor representant del nostre grup, perquè admirem molt la seva capacitat de escriure obres on es reflecteix amb tanta força la veracitat dels sentiments humans. Una de les obres que més ens agrada d’aquest autor es el poema “Mira Zaide, que te aviso” i respectivament “Di Zaida ¿De que me avisas?”.


El primer poema correspon a una carta enviada per Zaida a Zaide, en el que ella manifesta molt dolguda i ofesa, la seva voluntat de que Zaide la deixi en pau. Que ja no vol saber res mes d’ell. El segon poema correspon a la resposta de Zaide a Zaida. Aquest poema mostra clarament la dualitat entre amor i rancor que sent Zaide per la seva estimada.


Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 3 activitats

Office-book.svg
Activitat sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga

Realitzada pel grup Félix Lope de Vega del centre Escola del Treball

Ressenyes crítiques sobre Bearn o La sala de les nines de Llorenç Villalonga. ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Romeo i Julieta de l'autor William Shakespeare

Realitzada pel grup Félix Lope de Vega del centre Escola del Treball

____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Bearn o La sala de les nines de l'autor Llorenç Villalonga

Realitzada pel grup Félix Lope de Vega del centre Escola del Treball

L'activitat consisteix en fer una carta de Miquel Gilabert per el Joan Mayol. ____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los