Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Usuari:Balotelli

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Balotelli és un usuari de Viquilletra que durant el curs 2012-13 utilitza un grup d'estudiants del centre Mediterrània (amb el professorat: PPOY) i que està format per: Valentina Soriano, Pio Ferrin, Stefan Novakovic, Jennifer Simon

Hola Viquilletra som el grup Homèrics, format per Valentina Soriano, Jennifer Simón, Stefan Novakovic, i Pío Ferrin.

Hem decidit posar-nos aquest nom, que fa referència a l'autor Homer, perquè és l'autor més important de la literatura clàssica grega, i aquesta té una important influència en la literatura catalana trobadoresca, fins i tot podríem arribar a afirmar que la literatura catalana trobadoresca copia l'esquema de la literatura clàssica grega, i per tant estudiar la literatura clàssica grega (inclòs Homer) és estudiar l'origen de la literatura catalana. Una altra cosa que ens ha influït a l'hora d'escollir el nom ha sigut que l'obra d'Homer ens ha semblat molt interessant productiva i profunda.

Homer és un important poeta de procedència grega i nascut en Quios i suposat autor de Ilíada i Odissea, encara que existeix la qüestió homèrica que dubta sobre l'atribució d'aquests dos llargs poemes al mateix autor.

La Ilíada és anterior a l'Odissea, és per això que Odissea té una mentalitat molt més moderna que fins i tot es podria atribuir al segle següent. El tema de la Iliada és la lluita dels grecs contra la ciutat de Troia, un episodi desenvolupat a partir d'un plantejament personal de la figura de l'heroi Aquil·les.

El poeta de l'Odissea, sigui el mateix de la Ilíada o un altre, trià també un episodi que narrava les gestes d'herois d'altres temps. Descriu la tornada d'Ulisses, rei d'Ítaca i, sobretot, la seva venjança sobre els pretendents de la seva muller, Penèlope. La Odissea és una història que transmet una infinitat de valors com la lleialtat, la valentia, la fidelitat, l'esperança... La Odissea té un transfons que consisteix en que totes les aventures, històries i problemes que passen en les aventures d'Ulisses són el que passen en la vida, es dir, vol reflectir que cada un ha de dirigir la seva pròpia vida cap on vol portar-la i és un mateix qui pren les decisions importants.

Activitats d'aquest grup a Viquilletra

Ha fet 4 activitats

Office-book.svg
Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup Balotelli del centre Mediterrània

Carta de Diafebus a Hipòlit ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Antologia de la poesia catalana de l'autor diversos autors diversos autors

Realitzada pel grup Balotelli del centre Mediterrània

____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Tirant lo blanc de l

Realitzada pel grup Balotelli del centre Mediterrània

Prosa catalana del segle XV ____ Més...

Office-book.svg
Activitat sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell

Realitzada pel grup Balotelli del centre Mediterrània

Davant la proposta de treball que ens ha manat el nostre professor, el grup Balotelli hem decidit fer una entrevista a Tirant, personatge principal de l'obra Tirant lo Blanc de Joanot Martorell. ____ Més...


Darreres contribucions a Viquilletra Gnome-document-send.svg Escriu-los