Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Presentació de les activitats/Arxiu/2010-11

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Arxiu de propostes d'activitats. Aquestes són les activitats que es van proposar al curs 2010-11 en la primera edició de Viquilletra. Consulteu aquest llistat actualitzat amb noves propostes a: Presentació de les activitats


Aquí teniu una llista de les activitats proposades. El professorat té un dossier més extens (demaneu als vostres professors que us descriguin cada activitat, els seus objectius, resultats esperats...). Els professors també us recomanaran eines i recursos, i us explicaran els criteris d'avaluació, centrats en l'orientació a millora: l'activitat no s'acaba amb la seva publicació en línia, sinó que continua amb el feedback de professors i companys, la seva millora i posterior republicació. La primera activitat, la presentació, és comuna per a tots els grups. De la resta, se n'han de triar tres i una d'elles ha de ser col·laborativa:


  • 1.Entrevista a un personatge: Entrevistarem, per grups, l'entrevista a un personatge i publicarem el resultat a la Viquilletra, usant recursos diversos (imatges, àudio, vídeo).
  • 2.Carta a un personatge: Redactarem una carta informal a un personatge, on comentarem el seu tarannà, les relacions que té amb els altres personatges...
  • 3.La vida oculta d'ell o ella...: Continuarem la història d’un personatge o contarem la seva vida anterior a l'obra llegida. Podem utilitzar la descripció i la narració.
  • 4.Fem una altra versió: Escriurem una versió alternativa d’un fragment de l'obra llegida: podem canviar el final, emprar un altre gènere o època; opcionalment podem crear un còmic o representar l'adaptació i enregistar-la.
  • 5.A mi em suggereix...: Crearem una presentació amb cinc imatges que evoquin un personatge o un tema lligat al llibre, o les emocions que us provoca la seva lectura.
  • 6.Escenificació: Elaborarem un guió i enregistrarem un document en format àudio o vídeo, amb una conversa entre diversos personatges d’un dels llibres, on cada alumne assumeix un rol.
  • 8.L'anunci publicitari: Realitzarem un anunci multimèdia per donar a conèixer l’obra llegida entre altres lectors i lectores de la mateixa edat.


Aquí teniu algunes eines i recursos que us poden ser útils.