Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Gossip

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cercaActivitat de tipus vida oculta de sobre Plaerdemavida a l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, realitzada per Gossip del centre IES Pasqual Calbó i Caldés durant el curs 2011-12.


Aquesta invenció sobre la vida oculta de Plaerdemavida, es situa abans dels fets narrats en el llibre.

Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Capítol 1: La contemplació de Parmènia

Fa temps en el palau de Constantinopla de l’Emperador hi va haver una secreta història d’amor entre l’Emperador i una de les seves serventes. Parmènia era una de les empleades que treballava a la cuina com a ajudanta. Aquesta empleada destacava entre les altres dames, era morena amb els cabells llargs i el ulls de color verd amb una mirada penetrant, era morena de pell amb un to càlid i un somriure seductor. Un dia l’Emperador estava passejant per un camí al costat del riu quan veu que na Parmènia estava dins el riu banyant-se d’espullada. Al primer moment es va quedar sorprès admirant la seva figura esvelta, i la seva primera reacció va ser amagar-se darrera un oliver per quedar-se-la observant. Li va donar un gir el cor quant la va veure i va saber que allò no era normal, que allò que sentia no era només desig de posseir-la sinò que era desig d’estimar.

Capítol 2: La flama de l’amor de l’Emperador L’Emperador va enviar un súbdit seu per dir-li a na Parmènia que anès al riu a les 12 de la nit. Al veure-ho Parmènia va quedar-se sorpresa, el mismísim Emperador li havia enviat un súbdit per quedar! Es va sentir confusa però al mateix temps va sentir intriga per saber el perquè de tot això. Així i tot Parmènia es va preparar per l’ocasió amb la seva millor gala i va estar a la vora del riu a las 12, igual que l’Emperador. L’Emperador li va declarar el seu amor a Parmènia, li va dir que ella era la dona més guapa que havia vist mai. Ella es va quedar sorpresa, i li va dir que l'admirava molt, però estava enamorada d’un altre. L’Emperador es va quedar molt confús i li va ordenar que li digués qui era aquest afortunat. Parmènia amb molta tristesa li va di que era en Tofòl el jardiner.

Capítol 3: L’assasinat d’en Tofòl L’Emperador no podia suportar que la seva amada estes enamorat d’altre. L’Emperador per ràbia va enviar un assassí a matar a Tofòl.

Capítol 4 : La propagació de l’amor de Parmènia i l’Emperador Parmènia estava molt trista per la mort del seu enamorat i l’Emperador com ho sabia anava a consolar-la cada dia. Parmènia com veia que l’Emperador cada dia s’interessaba per ella i l'anava a veure va començar a sentir coses cap a ell i van acabar consumant l’amor carnal. Un parell de mesos després va de descobrir que estava embarassada i l’Emperador quan ho va saber es va desentendre de la nena i de ella a causa de les habladuríes de la gent de la ciutat.


Capítol 5: El naixement de Plaerdemavida L’emperador no volia saber res d’aquell fill extramatrimonial ja que això significaria perdre part de la seva reputació amb el poble. Però al dia del part de Parmènia, L’Emperador va anar corrent a veure-la. Quan va arribar la va veure patint molt al llit. I en aquell moment es va adonar que la estimava tant que no li importava el que les persones pensessin de la seva aventura. Però Parmènia no va resistir al part i es va morir. L’Emperador molt trist va veure aquella preciosa nena i va decidir cuidar-la amb molt amor. Li va posar de nom Plaerdemavida. Li va posar aquell nom perquè és como li deia a Parmènia en els moments d'intimitat.

L'Emperador com no volia desfer-se d'ella i a la vegada desprestigiar-se va fer que es criés per una de les seves donzelles junt a la seva filla Carmesina.Plaerdemavida mai va saber qui era el seu veritable pare.

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Gossip

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.