Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Fem memòria

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg Ramonperisp ha validat aquesta activitat.

Activitat de tipus altra activitat sobre Tirant a l'obra Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, realitzada per Fem memòria del centre María Moliner durant el curs 2016-17.


Modalitats

Escrita

Activitat escrita

'Els orígens de Tirant Lo Blanc'

Tot comença amb un jove xiquet, era un xiquet alt per a la seva edat, duia el cabells castanys i unes mans que en comparació amb el seu cap eren massa grans. El seu pare era un ferrer molt famós en la ciutat per les seues meravelloses armadures i espases d’acer. La seua mare treballava com a serventa de la reina.

 Tirant ajudava de tant en tant al seu pare i al seu iaio en les labors de la ferreria. Era un xiquet tranquil i obedient, li agradava jugar amb els seus amics prop dels camps on els altres xiquets fills de nobles i cavallers entrenaven per a convertir-se en futurs cavallers. 
 Quan Tirant tenia set anys es va declarar una guerra entre dos regnes propers, un d'ells era al que habitava ell. Es van produir molts atacs en el regne però cap proper a la capital. Durant aquest període d’atacs la ferreria estava desbordada, la demanda de espases, fletxes i armadures era molt elevada i tota la família treballava dia i nit per a cobrir la demanda.
  L'exèrcit enemic avançava a passos engegantits cada vegada més proper a la capital. Durant cinc dies van estar preparant la defensa de la ciutat, totes les ferreries que abans competien per a arribar a ser la millor del regne, estaven més unides que mai. Treballen tots units havien aconseguit reforçar la ciutat, però l'exèrcit dels enemics comptava amb més de 50.000 homes disposats a morir en la batalla, mentre que l'exèrcit local comptava amb 5.000 homes i una defensa amb catapultes i ballestes automàtiques d'acer.
  La batalla va començar per la nit, Tirant i la seua família es refugiaven a la ferreria mentre que la seua mare estava al castell con la reina. Crits aborronadors ressonaven pels carrers de la ciutat i de tant en tant la terra vibrava per culpa dels catapultes. La batalla continuava semblava que tot anava bé, la defensa aguantava, però de prompte es va escoltar un crit que deia: -A les armes! La muralla ha caigut! 
 El pare de Tirant va ordenar al iaio i a Tirant que anaren al refugi del soterrani i que tancaren l'entrada. Mentre Tirant i el iaio estaven resguardats es va escoltar com la porta de la ferreria es va trencar, els sorolls de les espases xocant eren ensordidors; de prompte es van acabar amb un crit de dolor. Pel sostre del soterrani es filtrava sang que queia proper a Tirant.
 El so d'una trompeta anunciava que la guerra havia acabat, el iaio i Tirant en escoltar-ho van pujar, es van encontrar el pare mort al sòl junt a dos cavallers enemics, que es podien distingir per la seua indumentària, Tirant va sentir una forta tristesa i ràbia al seu interior i es va abraçar al cos inert del seu pare. El seu iaio li va dir que el deixara i que tenien que anar a buscar la seua mare. En eixir per la porta van veure que el carrer estava cobert de cadàvers, entre ells va distingir el del seu millor amic, després de veure´l, va eixir corrent amb llàgrimes als ulls del camí al castell on estava la mare. 
 En arribar es va encontrar amb uns cavallers que a les portes d'on es resguardava la reina i les seues donzelles li va preguntar qui era i que ací no podia estar, Tirant va dir el seu nom i que buscava la seua mare i just després de dir-ho la reina va obrir la porta i va dir que passara.
  La reina li va contar que la seua mare havia donat la seua vida per protegir-la. I que en compensació per això li deixaria que Tirant li demanara el que volguera i que ella ho faria. Tirant entre llàgrimes va demanar que els donara una llar al seu iaio i a ell i que fóra entrenat com a Cavaller. 
  Tirant va contar al iaio el que havia passat i el iaio li va preguntar per què volia fer-se cavaller i el xiquet li va respondre que volia ser cavaller per a poder ajudar les persones que no puguen defensar-se per elles mateixes i per a fer justícia, per la qual cosa el iaio li va dir que si ell volia li podria donar classes de cavalleria. 
 I així va ser, tot el matí entrenava amb els cavallers de la cort reial i per la vesprada el seu iaio li donava classes de tècniques de com usar la espasa i com comportar-se, fins i tot li va ensenyar a llegir. El iaio li va fer una espasa d'un acer quasi indestructible com el que feia el seu pare 
Poc a poc i amb molt entrenament es va convertir en el famós cavaller que tot el món coneix: Tirant Lo Blanc. La continuació de la història ja la coneixem…

Altres activitats sobre la mateixa obra


Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre Tirant lo blanc de l'autor Joanot Martorell, pels Fem memòria

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.