Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat 2 sobre El diari vermell de la Carlota de l'autora Gemma Lienas i Massot, pels Les Bonet

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Activitat de tipus entrevista sobre Carlota a l'obra El diari vermell de la Carlota de l'autora Gemma Lienas i Massot, realitzada per Les Bonet del centre OLEANA durant el curs 2015-16.


Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Entrevistador: Bé, per on ens vam quedar? Ah sí, ens vas parlar dels anticonceptius! Ara voldria que ens parlares de l'avort, ja que això també impedeix l'embaràs.

Carlota: Sí, però l'embaràs no solament pot ser interromput de manera provocada, també pot ser natural, per alguna circumstància de la dona.

Entrevistador: Ens expliques les formes provocades?

Carlota: És clar! En primer lloc, l’avort induït. Aquest tipus d’avort, segons l’OMS, és l’avort provocat però la mateixa dona, o per altra persona la qual la dona li haguera dit. Dins d’aquest tipus d’avort, trobem l’avort legal, es a dir, quan l’avort és provocat per alguna persona especialitzada, i que aquesta pràctica estiga dins de la llei despenalitzat del país. Aquest avort se sol provocar quan la vida de la dona és en perill, per violació, o per alguna malformació del fetus.

Entrevistador: Doncs, l’avort il·legal és quan es practica sense complir aquestos requisits.

Carlota: Sí, i també quan es practica de manera perillosa, en circumstàncies perjudicials per a la dona.

Entrevistador: I com és això de quan l’avort és natural? Què ocorre?

Carlota: Bé, l’avort natural o espontani és la pèrdua de l’embrió les primeres vint setmanes de gestació.

Entrevistador: I què factors intervenen per a que això ocorra?

Carlota: Solen ser circumstàncies de la dona, coses que li poden causar alguna situació d’estrés o d’angoixa.

Entrevistador: L’edat també pot ser un factor d’aquest avort? Em refereix, el cos, a certa edat no està acostumat a tal procés, i menys si està en vies de desenvolupament.

Carlota: Clar que sí, de fet, les dones amb més edat, poden concebre perfectament. Té més possibilitats una dona de 40 anys que una dona de 20 anys. Però, amb cada xiquet que tens, el risc augmenta, encara que tingues més edat.

Entrevistador: N’hi ha algun factor més que puga interferir en aquest procés?

Carlota: Els més freqüents són que l’òvul no haja sigut ben fecundat o que l’espermatozou o l’òvul tinga unes xifres equivocades de cromosomes.

Entrevistador: Carlota, que símptomes comporta l’avortament?

Carlota: Pot causar un sagnat inesperat, hemorràgies , infeccions, perforació de l’úter , perforació d’intestí, dolors abdominals mes forts que els de la menstruació i algunes vegades desmais. Per no parlar de sentiments com tristesa, ràbia..

Entrevistador: Mare meua i açò no pot provocar problemes emocionals, psicològics i psiquiàtrics?

Carlota: Clar que sí, l’avortament provoca seriosos problemes emocionals com:

Remordiments: la majoria de les dones que van avortar van tindre sentiments de remordiment per la falta del fill que “deuria haver donat a llum”.

Ansietat i depressió: les adolescents són més propenses que les dones adultes a partir de les seqüeles psicològiques y per últim també pot causar síndrome post-avortament, no ni ha dubte que la pràctica de l’avortament provoca greus tensions. La dona posseïx un instint matern dau per la mateixa naturalesa.Violentar-lo significa acumulat traumes que a vegades es manifesten poc després , però altres vegades queden latents i exploten anys més tard, en les formes més inesperades com a patologies i reaccions psicològiques anòmales.

Entrevistador: Hi ha molta gent que no pot tindre fills i recorren a l’adopció.

Carlota: En aquest cas les famílies fan un tramite de papers i normalment depenent de les condicions, se li solen da però sol tardar prou de temps i en qualsevol altre cas està la situació dels homosexuals però a ells els sol costar més i parlarem d’açò quan vos compte les característiques del homosexuals.

Entrevistador: Aproximadament quants xiquets han sigut adoptats en els últims anys?

Carlota: Més de 60.000 xiquets van ser adoptats a Espanya entre 1998 i 2011.

Entrevistador: Bé Carlota, canviant de tema, ens pots parlar sobre l’homosexualitat? És que ens tens intrigats!

Carlota: Clar que sí, al meu llibre parle de l’homosexualitat, però no vull endinsar-me molt al tema. l’homosexualitat està formada amb gais i lesbianes també, perquè a vegades quan parlem d’homosexualitat solament ens referim als gais i aquest és un error ja que les lesbianes també estan dins de l’homosexualitat.

Entrevistador: Al llibre també posa 6 característiques d’aquest tema, pots recordar-las?

Carlota: Ah si ja me’n recorde és a on posava l’informe número 11. No vaig a nombrar totes perquè com antes he dit no vol endinsar-me molt, vaig a nombrar les que més m’han cridat l’atenció. L’orientació sexual no es tria. Tan normal és ser heterosexual com homosexual. Etc.

Entrevistador: Bé Carlota i per últim tens que parlar de l’adopció homosexual, no?

Carlota: L’adopció homosexual es més costosa ja que tenen que fer més tramitació de papers… És legal a 25 països, però a Espanya no. A altres 9 països l’admeten de vis obliqua al permetre que només un dels membres de la parella adopte com a fadrí.

Entrevistador: Molt bé Carlota, això és tot per hui, ha sigut una agradable entrevista, ens hem d’acomiadar.

Espere tornar a veure’t, fins prompte xiqueta!





Altres activitats sobre la mateixa obra



Comentaris i activitats col·laboratives

Títol: Activitat 2 sobre El diari vermell de la Carlota de l'autora Gemma Lienas i Massot, pels Les Bonet

Encara no s'han fet activitats col·laboratives a partir d'aquesta.