Viquilletra 2017-18. Una Viquilletra de tràiler!

Activitat sobre Les cendres del cavaller de l'autor Silvestre Vilaplana, pels Primeradivisió

De Viquilletra
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Green check.svg smontals ha validat aquesta activitat.

Crystal Project highlight yellow.png
Activitat destacada per smontals en l'edició de Viquilletra 2016-17

Activitat de tipus altra activitat sobre a l'obra Les cendres del cavaller de l'autor Silvestre Vilaplana, realitzada per Primeradivisió del centre Escolàpies Sant Martí durant el curs 2016-17

Aquesta és una activitat col·laborativa feta a partir d'una activitat realitzada pel grup Els Ramons Sense Accent.


Modalitats

Escrita

Activitat escrita

Era un dia d’estiu, i l’Alan, com era d’esperar, estava avorrit com una ostra. Els pares se n'havien anat a comprar i no tornarien fins tard. Els seus dos germans petits, la Laura i el Marc, eren a una festa de pijames. Els seus amics com de costum eren al poble, o potser no estaven d’humor per fer una quedada.

L’Alan, com feia cada vegada en situacions com aquestes, agafava alguna bossa de patates i un got ben ple del seu refresc preferit, va anar a la seva habitació a mirar alguns vídeos al seu ordinador. L’ordinador trigava a encendre, així que l’Alan va començar a beure del refresc i va obrir la bossa de patates fins que finalment es va obrir. Amb el ratolí va buscar el “logo” de “google” per l’escriptori i va fer doble clic. A “Youtube” va començar a buscar nous vídeos als quals necessitaven ser reaccionats. I un d’ells li havia cridat l’atenció anomenat: El cavaller de les cendres, fet pels “Ramons sense accent”.

Va fer clic per veure'l i comentar-lo. Mentre el vídeo s’estava carregant va fer un glop al refresc. Quan per fi ja s’havia obert va veure que estava en blanc i negre i això li va agradar. Es va sorprendre, ja que havia vist altres vídeos i en cap hi havia aquest detall. Va continuar veient-lo. Estava satisfet, ja que també anaven apareixent diferents objectes que feien que et transportessin a l’edat mitjana.

El que el va decebre, encara que tot estava molt bé, va ser que hi havia una música que estava molt ben escollida, però amb la música tan alta la veu no s’escoltava bé. Un altre error va ser que quan escrivien en el pergamí, el to de llum no permetia que es veiés la lletra, així que no es podia llegir res. Aquest petit detall el va entristir. Podia haver quedat molt bonic,però aquells errors li restaven punts.

Aleshores va passar a observar les disfresses. Estaven molt ben fetes i de veritat semblava que eren de l’edat medieval. Però entre tot aquest ambient, unes vambes modernes i una cadira de plàstic ressaltaven. Allò no era bo, ja que l’ambient es trencava i no semblava tan real, però almenys l’espelma ajudava a dissimular la cadira, ja que li donava un toc molt acollidor.

El noi que interpretava ho feia molt bé, ja que tenia un to de veu molt constant i s’entenia a la perfecció. A més a mes, el noi feia gesticulacions perquèe no fos un diàleg tan monòton i avorrit.

En resum, el video té més parts positives que negatives, però cal dir que, en general, està molt ben aconseguit.